Fit Health

ISHRANA

Hrana je život. Hrana je ljubav.
Hrana je telu ono sto je poezija duši.
Hrana je kriška raja, prilika da ugodimo našim čulima i zadovoljimo našu čežnju.
Ona je nužnost i užitak.
Hrana je suverenost, dostojanstvo, pravo i iznad svega, hrana je život.
Ishrana je proces koji podrazumeva uzimanje hrane, varenje, apsorpciju i asimilaciju unete hrane koja postaje deo nas. Zato i izreka ‘Vi ste ono sto jedete’ ima potpuno opravdanje.
Jedite redovno tri do pet puta na dan. Izbegavajte jesti neposredno pre spavanja, dobro i dugo žvaćite, budite umereni u svojim obrocima. Izbegavajte rafinirane proizvode, beli šećer, belo brašno, veštačke zaslađivače, masnu i prženu hranu, gazirane napitke, jako začinjenu hranu.
Najvažniji nutrijens za organizam čoveka je VODA. Kada ste žedni pijte umereno. Ako ste često žedni, možda je hrana koju jedete preslana. Količina unesene tečnosti treba biti individualno prilagođena i najbolje je piti kada se oseti žeđ. Vežbanje i pravilna ishrana su neraskidivi faktori uspeha na putu ka zdravom načinu života.
Nutricionista u našem centru napraviće dijatetski plan i program kako bi što pre došli do željenih rezultata. Antropometrijsko merenje i osteodenzimetrija su standardna ponuda našeg kluba i svakom članu omogućavamo uvid u njegovo telo i zdravstveno stanje. Naš individualni pristup kroz klasičnu, vegetarijansku ili makrobiotičku ishranu omogućiće Vam da budete zadovoljni sobom.
U svakom slučaju saveti i konsultacije sa našim timom biće Vam od velike pomoći – kako za izbor treninga tako i za svakodnevni život.